Skip to main content

Julmarknader i Tyskland

Här nedan kan du se vårt Julmarknadsutbud för vintern 2021! 


Glöm ej bort pass, covidbevis eller negativt test för din resa!

Rostock Julmarknad

Dag 1


Tidigt på morgonen lämnar vi Östergötland och beger oss mot Tyskland och Rostock. Efter några timmars färd stannar vi för frukostrast. Sedan 
fortsätter vi mot Helsingborg för att ta färjan till Helsingör. Vi reser genom Danmark mot Gedser**, där vi tar färjan till vårt slutmål Rostock. 
Vi checkar in på Vienna House Sonne Rostock och äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2 

Efter frukost åker vi till Calles och efter det till köpcentret Kaufland eller till Karls Lada med bondemarknaden för de som vill. På Karls Lada kan du titta på kafferostning, marmeladkokning och ta en kopp kaffe på det mysiga Caféet. Här kan du handla allt från bröd, vin och mat till kläder. Så småningom är bussen fullastad och det är dags att åka tillbaka till centrum. På eftermiddagen kan man ta en titt på staden och besöka små butiker och mysiga restauranger. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter - missa inte den stora Julmarknaden. Stämningen på Kröpelinerstrasse med alla julaktiviteter måste upplevas!

Dag 3

Vi packar in i bussen och beger oss mot hamnen och tar färjan till Gedser. Efter ett antal timmar genom Danmark och Sverige och ett stopp för mat är vi hemma i Östergötland igen.

Lübeck Julmarknad

Dag 1


Vi ger oss iväg tidigt på morgonen och efter ca 2 timmars körning stannar vi för frukost. Färden går sedan vidare via färjan Helsingborg-Helsingör, genom Danmark och färjan Rödby-Puttgarden. Väl framme i Tyskland börjar vi med att shoppa i Heiligenhafen. När du handlar på Calles och Fleggaard kan du välja att betala med valuta eller kreditkort. De accepterar euro och danska, svenska och norska kronor och godkända kreditkort. Efter shoppingen åker vi vidare till Lübeck och checkar in på Park Inn by Radisson. På kvällen äter vi en gemensam middag. 

Dag 2


Efter frukost är hela dagen fri för egna aktiviteter. Från slutet av november förvandlas Lübeck till en enda stor juldröm. Passa på att ströva runt på de dekorerade gatorna i Gamla Stan och besök de många jul- och konsthantverksmarknaderna På kvällen äter ni middag på egen hand.

Dag 3


Efter frukost checkar vi ut från hotellet och ber oss hemåt. Färd går via Puttgarden-Rödby genom Danmark för överfart Helsingör-Helsingborg. Vi gör ett stopp för mat på hemresan.


 

Schwerin julmarknad

Dag 1


Tidigt på morgonen lämnar vi Östergötland och beger oss mot Tyskland och Schwerin. Efter några timmars färd stannar vi för frukostrast. Sedan 
fortsätter vi mot Helsingborg för att ta färjan till Helsingör. Vi reser genom Danmark mot Puttgarden, där vi tar färjan till Puttgarden och handlar i Heiligenhafen och sedan vidare till Schwerin. 
Vi checkar in på InterCityHotel och äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2 


Efter frukost  har ni hela dagen för er själva för att uppleva julmarknaden i Schwerin. Marknaden, som döpts till “Stjärnan i norr” sprider fridsam ro och gemytlighet. Julprydnader, granar och girlanger pryder centrum, och julklapparna kan inhandlas i stadens delikatessbodar och fina trästugor.  Missa inte att besöka Schwerins slott, ett riktigt sagoslott som ligger mitt i staden.  Julmarknaden är öppen 11-21

Dag 3


Vi packar in i bussen och beger oss mot hamnen i puttgarden och tar färjan till Rödby.  Efter ett antal timmar genom Danmark och Sverige och ett stopp för mat är vi hemma i Östergötland igen.


 

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
3/12Lübeck JulmarknadFullbokad, väntelista3 650:-Boka på väntelistaMer information
3/12Rostock JulmarknadFullbokad, väntelista3 590:-Boka på väntelistaMer information