Skip to main content

Julmarknader i Tyskland

Här nedan kan du se vårt Julmarknadsutbud för vintern 2023! 


 

Kiel Julkryssning

Dag 1

Vi åker från Östergötland vid lunch på tisdagen och ankommer till Göteborg vid 17-tiden, där vi går på båten som tar oss till Kiel.
På kvällen äter vi en julbuffé (inkl dryck) och efter det kan man t ex njuta av musik från båtens egna trubadur eller besöka
taxfreebutiken.

Dag 2

Vi äter frukostbuffé ombord på båten innan det är dags att gå av vid ca kl 09.30. Vår buss är med av och vill man kan man då åka med till Citti Markt och handla. Vi är där ca 2 timmar innan vi återvänder till centrum. Resten av dagen spenderar ni själva i Kiel.
Kiel är perfekt för en heldag i julens tecken med massor av goda tyska delikatesser och prydnader. Ombordstigning på båten sker
senast kl. 17.30 igen. Efter en härlig dag i Kiel äter vi även denna kväll julbuffé på båten.

Dag 3

Det blir frukostbuffé ombord innan det är dags att stiga av båten och åka hem mot Östergötland igen.

Rostock Julmarknad

Dag 1


Tidigt på morgonen lämnar vi Östergötland och beger oss mot Tyskland och Rostock. Efter några timmars färd stannar vi för frukost. Sedan fortsätter
vi mot Helsingborg för att ta färjan till Helsingör. Vi reser genom Danmark mot Gedser**, där vi tar färjan till vårt slutmål Rostock där vi åker till Calles och stannar för shopping
innan vi checkar in på Vienna House Sonne**** Rostock och äter en gemensam middag på kvällen.


Dag 2


Efter en god natts sömn och frukost får man på egen hand upptäcka Rostock stad och njuta av den stora julmarknaden. Stämningen på
Kröpelinerstrasse med alla julaktiviteter måste upplevas!


Dag 3


Efter frukost packar vi i bussen och beger oss mot hamnen och tar färjan till Gedser. Vi gör ett stopp i Sverige för mat innan vi är hemma i Östergötland igen.

Lübeck Julmarknad

Dag 1


Vi ger oss iväg tidigt på morgonen och efter ca 2 timmars körning stannar vi för frukost. Färden går sedan vidare via färjan Helsingborg-Helsingör, genom Danmark och färjan Rödby-Puttgarden. Väl framme i Tyskland börjar vi med att shoppa i Heiligenhafen. När du handlar på Calles och Fleggaard kan du välja att betala med valuta eller kreditkort. De accepterar euro och danska, svenska och norska kronor och godkända kreditkort. Efter shoppingen åker vi vidare till Lübeck och checkar in på Park Inn by Radisson. På kvällen äter vi en gemensam middag. 

Dag 2


Efter frukost är hela dagen fri för egna aktiviteter. Från slutet av november förvandlas Lübeck till en enda stor juldröm. Passa på att ströva runt på de dekorerade gatorna i Gamla Stan och besök de många jul- och konsthantverksmarknaderna På kvällen äter ni middag på egen hand.

Dag 3


Efter frukost checkar vi ut från hotellet och ber oss hemåt. Färd går via Puttgarden-Rödby genom Danmark för överfart Helsingör-Helsingborg. Vi gör ett stopp för mat på hemresan.


 

Schwerin julmarknad

Dag 1


Tidigt på morgonen lämnar vi Östergötland och beger oss mot Tyskland och Schwerin. Efter några timmars färd stannar vi för frukostrast. Sedan 
fortsätter vi mot Helsingborg för att ta färjan till Helsingör. Vi reser genom Danmark mot Puttgarden, där vi tar färjan till Puttgarden och handlar i Heiligenhafen och sedan vidare till Schwerin. 
Vi checkar in på InterCityHotel och äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2 


Efter frukost  har ni hela dagen för er själva för att uppleva julmarknaden i Schwerin. Marknaden, som döpts till “Stjärnan i norr” sprider fridsam ro och gemytlighet. Julprydnader, granar och girlanger pryder centrum, och julklapparna kan inhandlas i stadens delikatessbodar och fina trästugor.  Missa inte att besöka Schwerins slott, ett riktigt sagoslott som ligger mitt i staden.  Julmarknaden är öppen 11-21

Dag 3


Vi packar in i bussen och beger oss mot hamnen i Puttgarden och tar färjan till Rödby.  Efter ett antal timmar genom Danmark och Sverige och ett stopp för mat är vi hemma i Östergötland igen.


 

Karta

Vanliga frågor

Om du inte hittar svaret till din fråga, kontakta oss på info@blaklintsbuss.se eller ring oss på 0142-121 50.

Bussrelaterade frågor

 • Finns det eluttag på bussen?

  Samtliga utav våra turistbussar samt skolbussar har någon form utav laddning monterad ombord. 
  Vissa har enbart eluttag och andra har enbart USB typ A monterat.

   

  USB typ C är just nu inte monterat i någon utav våra fordon.

 • Finns det WiFi på bussen?

  Våra turistbussar samt skolbussar utrustas med WiFi så snart det är möjligt efter leverans. Våra bredband levereras utav 3.

Reserelaterade frågor

 • Får man ett inbetalningskort när man beställer en resa från er egna reportoar?

  Nej, det enda man får är ett deltagarbevis med OCR-nummer samt Bankgironummer skrivet på från vårt bokningssystem.

  För att få ett inbetalningskort är enda möjligheten att betala via Klarna och välja faktura, i det fallet är det ett inbetalningskort på den fakturan.

 • Får man lämna saker kvar på bussen?

  Generellt på denna fråga är svaret: Ja. 

  De flesta utav våra körningar genomförs med samma buss och samma personal vilket då gör att det är möjligt att lämna kvar saker i bussen. 

  I få fall, oftast körningar i närområde utav vår utgångspunkt i Mjölby kan dock bussen återvända hem under tiden, och även då bytas ut mot en annan i enstaka fall. Detta meddelas i det fallet innan avstigning.