Skip to main content

Teater / Musikaler

 

 

Här samlar vi alla våra teater och musikalresor! Information om respektive resa finner ni i flikarna nedan!

Änglagård dagstur

Änglagård dagstur

Colin Nutleys film Änglagård hade premiär 1992 och blev genast en stor succé.


Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med som trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band.


I höst blir filmklassikern musikal på Oscarsteaterns scen.


I huvudrollerna ser ni Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Tuva B Larsen (Så som i Himmelen) och Lindy Larsson tillsammans med folkkära skådespelare, stor ensemble och orkester. Delar av teamet bakom Oscarsteaterns tidigare stora musikalsuccé, Så som i himmelen är återsamlat. Fredrik Kempe skriver text och musik, Edward af Sillén regisserar och har skrivit manus, denna gång tillsammans med Daniel Réhn.

Mamma Mia the Party dagstur

Mamma Mia the Party dagstur

Först kom musikalen. Sen kom filmen. Nu är du välkommen till MAMMA MIA! THE PARTY… 

Musikalen MAMMA MIA! började som ett experiment. Vad skulle hända om man vävde ihop en story runt befintliga sånger, och använde låttexter och dialog för att berätta den? Jo, det verkade fungera. Sen kom filmen och både den och musikalen blev succéer som man aldrig kunnat drömma om. De verkar göra folk glada och skapar feststämning – och alla älskar ju ett party! Idén för ännu ett experiment började växa. Kanske kunde man ha ett party i Mamma Mia-miljö? Men exakt hur skulle en sådan miljö se ut? Ja, den mest uppenbara platsen för ett sådant party skulle förstås vara i en taverna på ön Skopelos, där de flesta exteriörerna i Mamma Mia-filmen spelades in.

Den här fiktiva och underbart exotiska grekiska tavernan och dess lika exotiska värd, Nikos, har nu magiskt förflyttats till Sverige. Första gången du går genom dörren kommer det att kännas som om du hamnat i hjärtat av en grekisk paradisö! Du kommer att äta en fantastisk trerätters medelhavsinspirerad meny, dricka, sjunga, dansa och bara ”having the time of your lives” (sorry) i en Mamma Mia-värld.

Oavsett vädret utanför är det alltid en varm och vacker sommarkväll på Nikos taverna! Det kan komma att spelasen och annan ABBA-låt också!

Två män om en änka - 2 dagar

Två män om en änka - 2 dagar

Föreställning på Fredriksdalsteatern, middag, hotell med frukost samt en förmiddag i Helsingör


Efter 28 år är det dags för Eva Rydberg att säga tack och hej till Fredriksdalsteatern och sin kära publik. Hon gör det med en festligt färgsprakande version av Nils Poppes klassiska sommarkomedi ”Två man om en änka”. Kring sig har hon samlat en verklig toppensemble och dansare med ingen mindre än Per Andersson i spetsen!

 Framme i Helsingborg så checkar vi in på Scandic Nord ca kl 15.30 - vi äter en gemensam måltid kl 16.30 för att därefter bege oss till Fredriksbergsteatern.
Föreställningen börjar kl 18.00. Bussen går åter till hotellet efter föreställningens slut.
Torsdag morgon äter vi frukost på hotellet. Vi tar oss sedan till Helsingör där vi fritt kan vandra omkring en stund i staden. Hemfärden startar kl 15.00.


Rast på Ljungbystopp

Moulin Rouge

Moulin Rouge

Drygt 20 år har gått sedan Baz Luhmans Oscarsbelönade film Moulin Rouge slog värden med häpnad. Sedan dess har musik-versionen erövrat både New York och London och nu kommer den äntligen till Sverige, I höst förvandlas China Teatern i Stockholm till den mytomspunna och dekadenta nattklubben Moulin Rouge i Paris.


Den 14 september slås dörrarna upp till denna förföriska värld!
På scen ser ni några av Sveriges starkaste lysande musikalstjärnor, men ni får också chansen att upptäcka nya spännade förmågor. Supertalangen Marsha Songcome spelar Nicole Kidmans legendariska roll som Satine och Ewan McFregors roll som Christian spelas av Andreas Wijk. Medverkar gör också Morgan Alling, Fred Johanson och Anton Ewalds tillsammans med en stor ensemble och orkester. Regi och den svenska dialogen är gjord av Anders Albien.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
22/4-2023Mamma Mia The Party52 095:-BokaMer information
12/7-2023Två Man om en ÄnkaMer än 82 450:-BokaMer information
30/9-2023Moulin Rouge på China TeaternMer än 81 545:-BokaMer information
28/10-2023Änglagård på Oscarsteatern31 545:-BokaMer information
4/11-2023Mamma Mia The PartyMer än 82 095:-BokaMer information