Skip to main content

Resevillkor

Anmälan och betalning


Du kan boka din resa på telefon, genom ett besök på vårt kontor eller via vår hemsida www.blaklintsbuss.se. Anmälningsavgiften är 500 kr per person för resor som är längre än tre dagar och betalas in samtidigt med beställningen av din resa. Slutlikvid ska vara Blåklintsbuss AB tillhanda senast 30 dagar före avresan.


Avbokning och avbeställningsskydd


Om du tvingas avboka din resa så ska detta ske snarast möjligt och innan resan. Blåklintsbuss AB:s frivilliga avbeställningsskydd kostar 50kr (1- dagsresor, 2- dagarsresor), 75kr (3- dagarsresor, konsertresor och teaterresor) och 160 kr (resor som är längre än 3 dagar). Avbeställningsskyddet kan endast tecknas vid beställning av resan och kan ej avbokas. Om du eller någon annan nära anhörig skulle bli sjuk före avresan är du skyddad från avbeställningskostnader mot uppvisande av läkarintyg, med undantag för en expeditionsavgift på 100 kr per person och kostnaden för avbeställningsskyddet.

På kryssningar med Viking Line gäller:

Bokningar gjorda fram till 31/12-2022: Fri av/ombokning fram till 24 timmar innan avresetillfället. Därefter debiteras fulla beloppet.

Bokningar gjorda efter 31/12-2022: Avbeställningsskydd krävs, 50 kr/person dygnskryssning, 75 kr/person på destinationskryssningar.


På resor som görs till och från Viking Lines fartyg gäller Viking Lines ordningsregler ombord på buss:

Bussregler på Viking Lines bussar

Allmän information gällande bussregler.

Förboka alltid

Du måste boka bussplats i förväg. Kom minst 10 minuter före bussens avgångstid.

Bilbarnstol på bussanslutning

Egen bilbarnstol kan tas med på anslutningsbussen.

Ansvar för bagage

Du ansvarar för ditt bagage under bussresan.

Ordningsregler

Rökning och alkoholförtäring i bussarna är förbjuden. Chaufför har rätt att avvisa störande resenärer som då får ta sig hem på egen bekostnad.

Ändrad turlista

Hållplatser, klockslag och priser i turlistorna kan ändras under giltighetsperioden. Observera att vi förbehåller oss rätten att ställa in bussturer vid låg beläggning på bussen.

Cykel

Cykel får inte medföras.

Sällskapsdjur

Ett sällskapsdjur får tas med i bussen. Sällskapsdjur får endast medföras på reguljära båtresor. På bussen ska sällskapsdjuret befinna sig i bur eller väska. Ägaren ansvarar för att det inte stör andra. Plats anvisas långt bak i bussen så att allergiker inte besväras. Servicehund undantas från regeln.


Färdhandling


När du bokat din resa får du en färdhandling med bekräftelse på vilka tider och platser som gäller för avresan, samt övrig information som du behöver. Kontrollera att allt som står på färdhandlingen stämmer med den bokning du gjort. Eventuella felaktigheter måste anmälas omgående. Du ansvarar för att vi kan nå dig på det telefonnummer eller den adress du angivit vid bokningen. Obs! Färdhandlingen gäller som biljett, under förutsättning att slutlikvid erlagts, och ska medtagas på resan.

Kvarglömda föremål

Om du råkar glömma kvar någonting på våra fordon sparas detta i en månad. Är det något ätbart/färskvaror slängs detta efter 3-4 dagar om inget anspråk görs tidigare. 


Betalningsalternativ online: Klarna

Vi använder Klarna Checkout som betallösning. Se nedan vilka betalalternativ som finns tillgängliga.

Genom att klicka på "Bekräfta Bokning" godkänner du Klarnas villkor samt våra köpvillkor

Vänligen observera att vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du på klarna.com.
För information om din betalning, kontakta Klarnas Kundservice.
Du kan även se dina fakturor och dess betalstatus på klarna.com, under ”Mina sidor”.


Få först. Betala sen.

Få en faktura på ditt köp, som skickas per e-post till den angivna e-postadressen.
Fakturan har 14 dagars betaltid, men du kan själv välja att förlänga den.

När du väljer faktura övertar Klarna rätten att få betalt och din betalning av fakturan går därmed till Klarna.

Om du tidigare valt att ansluta dig till tjänsten Månadsfaktura kommer fakturan istället att inkluderas i din månadsfaktura i enlighet med de villkor som gäller för Månadsfaktura.Betala direkt.

Betala direkt med ditt anslutna bankkonto, och verifiera dig med BankID.
Aktivera tjänsten genom att logga in hos Klarna via app eller hemsida.


Klarna kortbetalning.

Betala med kort i samband med ditt köp, och ange dina kortuppgifter.
Vidare verifiering med BankID kan skilja sig beroende på bank.

Inga kortuppgifter lagras hos oss, de sparas hos vår samarbetspartner Klarna. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade.