Skip to main content

Vinfestival på Skepparps Vingård

På det vackra Haväng i Verkaådalen, strax norr om Kivik, finns Skepparps Vingård. De odlar druvor och äpplen och förädlar dessa fantastiska råvaror till vin och cider. Här omsätts den bördiga, skånska jordens förutsättningar till kunskaper om det nya vinlandet Sverige. 

SMAKA SVENSKA VINER 2024 För 8:e året arrangerar Skeppstad Vingård vinfestivalen "Smaka Svenska Viner" 

 

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi reser på förmiddagen från Östergötland. Efter några timmars färd stannar vi i Ljungbystopp där var och en kan äta lunch. Väl framme Kristianstad checkar vi in på Quality Hotel Grand***
  Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2

  Dagen börjar med frukost på hotellet. Kl 11.30 -17.30 är det vinfestival på Skepparps vingård. Där kan man naturligtvis prova vin och vi äter Tareq Taylors Festivaltallrik (inkl 1 glas vin). Kvällen är fri i Kristianstad.

 • Dag 3

  Efter frukost beger vi oss hemåt men stannar på vägen till vid Utvandrarnas Hus i Växjö. Utvandrarnas hus invigdes i augusti 1968 och är Nordens största institut med fokus på emigrationen till Nordamerika. I Utvandrarnas hus finns utställningar, arkiv, bibliotek och forskningsverksamhet. I de olika utställningarna skildras 1800- och 1900-talens stora emigrationsvåg till Amerika.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Linköpings Fjärrbussterminal   09:00
Motala Centralstation   09:45
Vadstena Brandstation   10:05
Skänninge Torget   10:20
Mjölby Fjärrbussterminal   10:40
Ödeshög Östgötaporten   11:05

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 300:-
 • Avbeställningsskydd 160:-

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
26/7-2024Vinfestival på Skepparps VingårdVäntelista4 850:-Boka på väntelistaMer information

Vanliga frågor

Om du inte hittar svaret till din fråga, kontakta oss på info@blaklintsbuss.se eller ring oss på 0142-121 50.

Bussrelaterade frågor

 • Finns det eluttag på bussen?

  Samtliga utav våra turistbussar samt skolbussar har någon form utav laddning monterad ombord. 
  Vissa har enbart eluttag och andra har enbart USB typ A monterat.

   

  USB typ C är just nu inte monterat i någon utav våra fordon.

 • Finns det WiFi på bussen?

  Våra turistbussar samt skolbussar utrustas med WiFi så snart det är möjligt efter leverans. Våra bredband levereras utav 3.

Reserelaterade frågor

 • Får man ett inbetalningskort när man beställer en resa från er egna reportoar?

  Nej, det enda man får är ett deltagarbevis med OCR-nummer samt Bankgironummer skrivet på från vårt bokningssystem.

  För att få ett inbetalningskort är enda möjligheten att betala via Klarna och välja faktura, i det fallet är det ett inbetalningskort på den fakturan.

 • Får man lämna saker kvar på bussen?

  Generellt på denna fråga är svaret: Ja. 

  De flesta utav våra körningar genomförs med samma buss och samma personal vilket då gör att det är möjligt att lämna kvar saker i bussen. 

  I få fall, oftast körningar i närområde utav vår utgångspunkt i Mjölby kan dock bussen återvända hem under tiden, och även då bytas ut mot en annan i enstaka fall. Detta meddelas i det fallet innan avstigning.

 • Hur fungerar avbeställningskyddet?

  Ett avbeställningsskydd är en extra försäkring som tecknas vid bokning utav resan, denna tjänst går inte att lägga till i efterhand. Behöver du utnyttja ditt avbeställningsskydd får Du betala för vad avbeställningskyddet kostar samt en administrativ avgift på 100 kr/person. Vad abeställningskyddet kostar beror på reslängd, det billigaste kostar 50 kr/person och det dyraste 160 kr / person för längre resor. Så kostar en resa 1500 kr/ person får du tillbaka 1325 kr om avbeställningsskyddet kostar 75 kr och med administrativa avgiften på 100 kr.

  Försäkringen måste tecknas på alla resande för att vara giltig för hela gruppen samt ett uppvisande utav läkarintyg krävs.

 • Kan man göra en platsreservation på bussen?

  Det går jättebra att förboka en specifik plats ombord på våra bussar. Detta är en tilläggstjänst och kostar därför 50 kr/person extra.