Skip to main content

Destinationskryssningar

Här sammlar vi samtliga av Cinderellas härliga destinationskryssningar till följande ställen:

 • Höga Kusten, Härnösand
 • Bornholm, Danmark
 • Ystad, Skåne 
 • Visby, Gotland
 • Riga, Lettland (adventskryssning)

Klicka på respektive flik nedan för mer information om respektive destination.

 

Riga, Lettland

Riga, Lettland

Adventskryssning till Riga 10/12 & 17/12

Nyhet! Boka en kryssning till Riga i Lettland – och upplev en av Europas mysigaste julmarknader. Den 10 och 17 december dukar vi upp julbordet på Cinderella och styr kosan österut. Det blir en magisk kryssning i adventstid med massa julkänsla och en heldag i världsarvsstaden Riga. Missa inte!


Julbordet är dukat

Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. På utresan njuter du av en trerätters middag inkl vinpaket. På båtresan hem från Riga dukar vi upp Svenska Kocklandslagets stora julbord (vin, öl, läsk och kaffe ingår) med traditionell touch, fyllt av vällagade svenska klassiker toppat med en hel del vegetariska och veganska rätter. Nygriljerad skinka, inlagd sill av alla de slag, krispig grönkål och ris à la Malta. Här finns verkligen allt du kan önska dig av julens smaker! Måltiderna serveras i både The Buffet och i à la carte-restaurang Seaview.

Passa gärna på att förboka frukost dag 2 och brunch dag 3.


Vi dukar upp ett härligt julbord med traditionell touch, fyllt av vällagade svenska klassiker toppat med en hel del vegetariska och veganska rätter. Nygriljerad skinka, inlagd sill av alla de slag, krispig grönkål och ris à la Malta. Här finns verkligen allt du kan önska dig av julens smaker! Vin, öl, läsk och kaffe ingår.


 

Visby och Ystad

Visby och Ystad

Kryssning till Ystad och Visby 

 

Längtar du efter paradisstränder och finmiddagar? I sommar behöver du inte krångla till det. En fyradagarskryssning till Visby, Ystad och sköna Österlen räcker långt! Upplev två av landets mest pittoreska städer och njut av det ljuva kryssningslivet ombord på Cinderella. Del i hytt och måltidspaket ingår i priset.


Dag 1 – Sommarkväll på Cinderella

Kryssningen till Ystad och Visby börjar på bästa tänkbara sätt. Med en helkväll i världens vackraste skärgård! På Cinderella är det packat med saker att göra från akter till för. För de små finns ett helt äventyrsland att busa runt i, och så klart kommer Ville Viking på besök. Restaurangerna serverar allt från nygrillat till havets läckerheter och Kocklandslagets storslagna buffé. När skymningen faller kan du slå dig ner i Étage och njuta av kvällsunderhållningen.

Dag 2 – Ystad och Österlen

Efter en lång sovmorgon når vi vårt första mål – charmiga Ystad. Här kan du strosa runt bland inte mindre än 300 vackra korsvirkeshus och bara insupa den tvättäkta skånska atmosfären med pittoreska gränder, små caféer och butiker. Glöm inte att packa med badkläderna! Från centrum är det inte långt till Ystad havsbad och Österlens kritvita sandstränder. Vill du uppleva ännu mer? Förboka någon av våra utflykter eller ta med cykeln utan extra kostnad och upptäck dina egna smultronställen. Fler tips hittar du längre ner på sidan.

Dag 3 – Heldag i Visby

När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. På Gotland finns massor att göra för både stora och små. Kneippbyns vattenland och äventyrspark står säkert högst på barnens önskelista, men det finns flera andra utflykter att välja på också. Vi stannar kvar ända till 18.00 så det finns gott om tid att sola, bada, lapa glass, strosa runt kring ringmuren och hitta alldeles egna smultronställen.

Dag 4 – På första parkett i skärgården

Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. När vi angör Stadsgården på eftermiddagen dag 4 har du hela kappsäcken full av soliga upplevelser.


Upptäck Ystad, Österlen och Visby – missa inte våra utflykter!

Maxa resan genom att boka en eller flera av våra utflykter. Följ med till Ales stenar och besök en tvättäkta svensk vingård. Barnens favoritutflykt går till Kneippbyn i Visby! Lägg till dina utflykter i samband med att du bokar din kryssning.

Mycket gott i restaurangerna

Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. På utresan njuter du av Svenska Kocklandslagets goda middagsbuffé. Dag 2 serveras buffé med inslag från det skånska köket och dag 3 dukar vi upp en dignande skaldjursbuffé tillsammans med ett urval av kötträtter och vegetariska rätter. Hummer, kräftor, marinerade sommargrönsaker och kryddstekt oxfilé – här saknas inget! Vin, öl, läsk och kaffe ingår till bufféerna. Barnen har så klart en egen buffé att plocka godbitar från.

Sköna upplevelser till sjöss

Shoppa loss i taxfreen (du kan även förbeställa dina varor till lägre pris), unna dig en mjuk spakur, njut av levande musik på panoramadäck och sväng runt på dansgolvet. Kanske blir det något svalkande i baren innan kvällsshowen brakar loss? Det här är semester när den är som bäst!

Visby tre dagar

Visby tre dagar

Kryssning till Visby 14/6, 25/6 & 27/6

 

Ta Cinderella till Gotland och njut av en härlig sommarkryssning med skärgård, soldäckshäng, god mat, soft underhållning och inte minst – en dag i semesterpärlan Visby.

Kryssning mellan Stockholm och Gotland

Res till Gotland för att upptäcka ön under en dag – vi erbjuder olika upplevelsepaket i land, både för barnfamiljer och andra Gotlandsnyfikna. Ta våra transferbussar direkt från Cinderellas hamnplats till Österport inne i Visby. Vill du cykla på Gotland? Ta med dig egen cykel utan kostnad.


Tillval:

Frukost dag två: 145 kr/person (07:30)
Brunch dag tre: 230 kr/person (09:30 förutom på avgång 3/9-23, då 09:00 istället)


Måltidstider:

Dag 1 18:00 i The Buffet

Dag 2 17:30 Skaldjursbuffé

Tiderna gäller på alla tre avgångar i juni 2023.

Höga Kusten

Höga Kusten

Kryssning till Höga Kusten

Följ med på en tredagarskryssning till Höga Kusten och Härnösand och upplev en unik mix av vild natur och kornblått hav. När vi glider fram inomskärs kan du beundra världens högsta kustlinje från soldäck på vårt kryssningsfartyg Viking Cinderella. I land har du flera spännande utflykter att välja på! Och på vägen dit njuter du av ett härligt båtliv med god mat, shopping, nöjen och roliga aktiviteter för barnen. 9 avgångar apr–sep 2022.


Välkommen till världsarvet

Höga Kusten tar andan ur sina besökare. De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet är resultatet av världens största landhöjning, hela 800 meter sedan isen började smälta efter den senaste istiden. Och den fortgår än i dag. Högakustenbron, Sveriges svar på Golden Gate, och det mäktiga Skuleberget är några av de mest kända landmärkena. År 2000 upptogs Höga Kusten på Unesco:s världsarvslista, och har på senare år poppat upp som en av Sveriges främsta attraktioner. Och du som bara behöver kliva på Cinderella för att ta dig hit!

Upplevelser i Höga Kusten

Höga Kusten är utan tvekan en av norra Europas allra vackraste platser. Ta pulsen på sommarstaden Härnösand och njut av kustens magiska natur under någon av våra utflykter.

Mumsigt på kryssning Höga Kusten

Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. På utresan njuter du av Svenska Kocklandslagets goda middagsbuffé, och på hemresan dukar vi upp en dignande skaldjursbuffé tillsammans med ett urval av kötträtter och vegetariska rätter. Hummer, kräftor, marinerade sommargrönsaker och kryddstekt oxfilé – här saknas inget! Vin, öl, läsk och kaffe ingår till bufféerna. Barnen har så klart en egen buffé att plocka godbitar från.

Tips! Uppgradera till trerätters à la carte-middag eller grillfat/surf & turf i restaurang Ocean Grill. Och du, glöm inte att förboka frukost (145:-/pers) eller brunch (230:-/pers) ombord.

Sköna nöjen till sjöss

På vårt kryssningsfartyg Viking Cinderella bjuds det på underhållning av högsta kvalitet med shower eller uppträdanden varje kväll.

Före kvällsunderhållningen i Club Étage passar kryssningsvärdarna på att berätta mer om just din eller dina sommardestinationer. Och så klart är dansgolvet öppet! Snurra runt med klass eller testa nya steg som aldrig någonsin skådats tidigare. 

I vinbaren Bottega kan du njuta av levande musik med något gott i handen. Om vädret tillåter bjuder vi på levande musik ute på däck också. Koppla av till smäktande pianotoner och vacker trubadursång. Skön stämning och magiska skärgårdsvyer, ja det får du på köpet. 

Himmelska spakurer

Vill du unna dig lite extra semesterlyx? Välj och vraka bland ett urval av mjukgörande spakurer på Cinderella SPA Wellness. Samtliga behandlingar och produkter är signerade BABOR, känt från förstklassiga hotell världen över. Du vet den där känslan av att glida fram på små lätta moln – den kan bli din i sommar.

Förboka samtidigt som du bokar kryssningen. Obs! På vissa avgångar kan bokning endast ske ombord, i mån av plats.

Fyndchans i taxfreen

Upp till 40% förmånligare än i land! Men det är inte bara priserna i våra taxfreebutiker som gör dig glad utan även det stora sortimentet ombord. Planera dina inköp redan hemma vid köksbordet.


Tillval:

Frukost dag två: 145 kr/person (07:30)
Brunch dag tre: 230 kr/person (09:30)


Måltidstider:

Dag 1 17:30 i The Buffet* Gäller samtliga avgångar förutom 10/9-23
Dag 1 18:30 i The Buffet* Gäller endast avgång 10/9-23

Dag 2 17:30 Skaldjursbuffé

Bornholm och Visby 4 dagar

Bornholm och Visby 4 dagar

Kryssning till Bornholm och Visby 


*På denna kryssning krävs passnummer & födelseort tillgängligt vid bokning*


Missa inte chansen till en helt unik långkryssning till danska Bornholm och därefter till Visby. Det här är en sommardröm för hela familjen med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar i skärgården ombord på vårt fulladdade kryssningsfartyg Viking Cinderella. Skynda dig att boka innan de bästa hytterna försvinner!


Dag 1

Vår kryssning till Visby och Bornholm börjar på bästa tänkbara sätt. Med en helkväll i världens vackraste skärgård! På Cinderella är det packat med saker att göra från akter till för. För de små finns ett helt äventyrsland att busa runt i, och så klart kommer Ville Viking på besök. I restaurangerna serveras allt från nygrillat till havets läckerheter och Kocklandslagets storslagna buffé. När skymningen faller kan du slå dig ner i Étage och njuta av kvällsunderhållningen.

Dag 2

Efter en lång sovmorgon når vi vårt första mål – danska Bornholm. Här väntar makalösa stränder och pittoreska små byar med korsvirkeshus och trånga gränder. Bornholm har de senaste åren vunnit renommé som gastronomiskt mecka. Passa på att testa öns egna specialiteter, som rökt sill, kvalitetsostar, lakrits och choklad. Vi lägger till i hamnen i den charmiga huvudorten Rønne, på promenadavstånd från centrum och badstränder. Vill du uppleva ännu mer? Förboka någon av våra utflykter och bocka av Bornholms största sevärdheter.

Dag 3

När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. På Gotland finns massor att göra för både stora och små. Kneippbyns vattenland och äventyrspark står säkert högst på barnens önskelista, men det finns flera andra utflykter att välja på också. Ett tips är att ta med cykeln ombord utan kostnad och uppleva Visby från cykelsadeln. Vi stannar kvar ända till 18.00 så det finns gott om tid att sola, bada, gå på strövtåg och hitta egna smultronställen.

Dag 4

Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. När vi angör Stadsgården på eftermiddagen dag 4 har du hela kappsäcken full av soliga upplevelser.


Upptäck Bornholm och Visby – missa inte våra utflykter!

Maxa resan genom att boka en eller flera av våra utflykter. Upplev Bornholms fantastiska natur och låt oss guida dig runt bland rosor, ruiner och raukar på Gotland. Barnens favoritutflykt går till Kneippbyn i Visby! Lägg till dina utflykter i samband med att du bokar din kryssning.

Mycket gott i restaurangerna

Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. På utresan njuter du av Svenska Kocklandslagets goda middagsbuffé. Dag 2 serveras buffé med inslag från det danska köket och dag 3 dukar vi upp en dignande skaldjursbuffé tillsammans med ett urval av kötträtter och vegetariska rätter. Hummer, kräftor, marinerade sommargrönsaker och kryddstekt oxfilé – här saknas inget! Vin, öl, läsk och kaffe ingår till bufféerna. Barnen har så klart en egen buffé att plocka godbitar från.

Tips! Uppgradera till trerätters à la carte-middag eller grillfat/surf & turf i restaurang Ocean Grill. Och du, glöm inte att förboka frukost (145:-/pers) eller brunch (230:-/pers) ombord.

Sköna upplevelser till sjöss

Shoppa loss i taxfreen (du kan även förbeställa dina varor till lägre pris), unna dig en mjuk spakur, njut av levande musik på panoramadäck och sväng runt på dansgolvet. Kanske blir det något svalkande i baren innan kvällsshowen brakar loss? Det här är semester när den är som bäst!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Annan påstigningsort Se notering på deltagarbevis 00:00
Vadstena Brandstation   10:15 19:45
Motala Centralstation   10:35 19:25
Skänninge Torget   10:50 19:10
Mjölby Resecentrum   11:10 18:55
Linköpings Fjärrbuss   11:45 18:20
Norrköping Resecentrum   12:25 17:40
Nyköping Busstation   14:05 16:00
Vagnhärad Järnvägsstation   14:35 15:30

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • 1. Trerätters meny ink. vinpaket kl. 17:30
  1. Trerätters meny ink. vinpaket kl. 17:30
  Pris: 0:- gäller 2023-12-17
 • 3. Julbordsbuffé dag 2 klockan 18:00
  3. Julbordsbuffé dag 2 klockan 18:00
  Pris: 0:- gäller 2023-12-17
 • 2. Frukost dag 2 08:00
  2. Frukost dag 2 08:00
  Pris: 145:- gäller 2023-12-17
 • 4. Brunch dag 3 10:00
  4. Brunch dag 3 10:00
  Pris: 230:- gäller 2023-12-17

Rumsval och övrigt

 • Dubbelhytt inside B2 0:-
 • Dubbelhytt utsides A2 350:-
 • Enkelhytt insides 995:-
 • Enkelhytt utsides 1 620:-
 • Avbeställningsskydd 75:-

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
17/12-2023Cindrella till Riga42 595:-BokaMer information

Hotell

Viking Line M/S Cinderella
Viking Line M/S Cinderella
Välkommen ombord på Östersjöns enda renodlade kryssningsfartyg. Boka en somrig skärgårdskryssning eller följ med på en lite längre tur och upplev pärlor som Visby och Höga Kusten. Så klart finns även...