Skip to main content

Rugen

Rügen (Rygen, lat. Rugia) är en ö i södra Östersjön, belägen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i nordöstra Tyskland. Rügen är Tysklands största ö med en yta av 926 km². 2008 hade Rügen cirka 69 000 invånare.Rügens viktigaste städer är huvudorten Bergen och Sassnitz. Övriga städer är Putbus och Garz. Där finns också badorter som Binz och Sellin. Ön är ansluten till övriga Tyskland främst genom broarna som går över till Stralsund. Öns nordligaste udde går under namnet Kap Ar-kona.


Dag 1


Vi reser från östergötland tidig morgon och stannar längs vägen för gemensam frukost. Resan fortsätter sedan via Helsingborg/Helsingör och Gedser /Rostoch för att komma fram till Rügen sen eftermiddag. Vi bor i Binz på Seehotel BINZ– Therme Rügen****. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2


Efter frukost beger oss ut på en heldagsguidning. Vi besöker Prora, Jasmunde nationalpark och Rasande Roland. Vi äter gemensam lunch. Middag på hotellet.

Dag 3


Efter frukost åker vi till Stralsund för den som vill för en gemensam guidning under förmiddagen.   Eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Gemensam middag.

Dag 4


Frukost och utcheckning.   Vi är hemma sen kväll i Östergötland

 

Karta