Dag 1
Vi reser från Östergötland mitt på dagen och åker mot Karlskrona, där vi tar Stena Lines färja till Gdynia. Vi äter middag kl 20.30 och färjan avgår kl 21.00.

Dag 2
Det blir frukost ombord innan vi anländer till Gdynia kl 09.15. Resan fortsätter sedan mot Warszawa och på eftermiddagen blir det stadsguidning med

skandinavisktalande guide. Warszawa är Polens största stad och huvudstad sedan 1596. Vi bor på Hotel Metropol https://www.hotelmetropol.com.pl/.
Gemensam middag på kvällen.

Dag 3
Frukost, utcheckning och sedan fortsätter vi mot Krakow. Vi checkar in på Hotel Polonia i Krakow http://www.hotel-polonia.com.pl/ och på eftermiddagen guidas vi runt i Krakow av en skandinavisktalande guide. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 4
Vi äter frukost och under dagen besöker vi Auschwitz och får guidning av en polsk/engelsktalande guide och en skandinavisktalande översättare. KZ Auschwitz var det största av Nazitysklands koncentrations– och förintelseläger. Här pågick verksamhet mellan 1940 och januari 1945.

Dag 5
Vi lämnar Krakow efter frukost och beger oss mot Gdynia, där vi tar färjan till Karlskrona. På vägen stannar vi vid Saltgruvan i Wieliczka och får en guidning med engelsktalande guide. Gruvan är en världens äldsta saltgruvor som varit i drift utan avbrott sedan 1200-talet. Den användes av den tyska ockupationsmakten under andra världskriget till förvaring och produktion av krigsmateriel

Dag 6
Ombord äter vi frukost innan färjan är i land i Karlskrona kl 09.00. Därefter åker vi hemåt igen efter en förhoppnings upplevelserik resa.

Pris: 6 590 kr/person inkl bussresa, båtresa med del i insides dubbelhytt, hotell med del i dubbelrum, arrangemang enligt program och reseledare.

Enkelhytt insides /enkelrum: 1 700 kr
2-bäddshytt utsides: 275 kr/person (endast efter förfrågan)
Enkelhytt utsides / enkelrum: 2 250 kr (endast efter förfrågan)
Avbeställningsskydd: 160 kr/person
Platsreservering på bussen: 50 kr/person


Boka 14/9 2020