Rüdesheim 6 dagar
Blåklintsbuss AB
i samarbete med
Dacke Buss

Rüdesheim am Rhein är en liten stad, som har ca 10 000 invånare. Orten är belägen längs Rhendalen i södra Tyskland. I Rüdesheim finns
Drosselgasse, en välkänd turistgata, som är en 3 meter smal och 144 meter lång gränd fylld med små souvenirbutiker
.

Dag 1
Vi reser tidigt från Östergötland och efter några timmars resa stannar vi för frukost. När vi fortsätter har vi även med oss nya resenärer från
DackeBuss. Färden går vidare mot Bad Oldesloe där vi övernattar på väg till Rüdesheim. Bad Oldesloe är en mysig stad ca 28 km från Lübeck, som med fina, gröna omgivningar blivit en plats dit många åker för att vandra. Hotellet, Good Morning, har 141 rum som välplanerade och fint inredda. Man har lagt fokus på sängarna, för att kunna erbjuda en så god natts sömn som möjligt. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2
Resan går vidare och vi anländer till Rüdesheim sent på eftermiddagen. Under vistelsen i Rüdesheim bor vi på Central Hotel. Familjen Klerens Stiebler driver hotellet i andra generation. Sedan 30 år är det lugnt beläget i hjärtat av det historiska distriktet i vinstaden Rüdesheim am Rhein. Alla lokala sevärdheter ligger inom bekvämt gångavstånd från hotellet.

Dag 3
Frukost på hotellet och sedan blir det utflykt med vinprovning. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4
Idag blir det en båttur mellan Rüdesheim och St Goarshausen på förmiddagen och på eftermiddagen blir det vinprovning hos George Bauer i Rüdesheim.

Dag 5
Dags att påbörja resan hemåt och vi övernattar i Bad Oldesloe som på nedresan.

Dag 6
Vi checkar ut och styr kosan hem till Sverige.

Vår vinkunnige reseledare Sven-Göran Andersson, med över 10-års erfarenhet av vinresor i Europa, är med på resan.

Pris: 7 495 kr/person inkl bussresa, frukostbuffé på nedresan, hotell med del i dubbelrum och halvpension (5 frukost, 5 middag), arrangemang enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1 180 kr/person
Anmälningsavgift: 1 000 kr/person
Avbeställningsskydd: 160 kr/person
Platsreservering på bussen: 50 kr/person


Boka 8/10 2020