Att resa till Norrbotten är också att resa till mångkulturens vagga. Här samsas samer, norrbottningar, finländare och norrmän i en harmonisk
samklang. En resa med spänning, njutning och upplevelser. Passa på att besöka Norrbotten under de ljusa sommarmånaderna, när midnattssolen färgar himmel och jord röd-gula.

Dag 1
Vi reser från Östergötland till Söderhamn, där vi gör vår första övernattning på First Hotell Statt. Gemensam middag.

Dag 2
Efter frukost fortsätter resan norrut mot Älvsbyn. Vi kommer att passera Storforsen, en fors med vattenfall belägen i Piteälven vid samhället Bredsel.
Längden på hela forsen är 5 km med en total fallhöjd på 82 m och den är en av de största forsarna i Europa. Färden fortsätter förbi Dundret i närheten av Gällivare och vidare till Älvsbyn, där vi checkar in på Polar Hotel och äter en gemensam middag.

Dag 3
Bussen går vidare till Kiruna och där besöker vi gruvmuséet och tittar på midnattssolen. Vi bor på Scandic Ferrum. Middag på kvällen.

Dag 4
På väg mot Luleå passerar vi Jukkasjärvi och stannar för att titta på ishotellet. Därefter blir det lunch på hotell Smedjan i Pajala. Väl framme i Luleå kan man passa på att ta en båttur i skärgården om tiden räcker till. Vi bor på Scandic i Luleå och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5
Resan hemåt börjar med ännu ett stopp för övernattning i Söderhamn.

Dag 6
Vi reser hem till Östergötland igen.

Pris: 6 195 kr/person inkl bussresa och hotell med halvpension (5 frukost, 1 lunch, 4 middag) samt guidning i gruvan.

Anmälningsavgift: 1 270 kr/person
Avbeställningsskydd: 160 kr/person
Platsreservering på bussen: 50 kr/person


Boka Lördag 6 juli 2019