Skip to main content

Passionsspelen i Oberammergau

Blåklintsbuss AB i samarbete med Svenska Kyrkan.

Tidtabell görs senare i samband med hur påstigningsönskemål ser ut. 

Var vänlig läs nedan var resan har sina övernattningar.

Medtag pass samt covidbevis på resan.


Dag 1 tisdag 23 augusti

Vi reser från Östergötland tidigt på morgonen med buss genom Sverige, färjan Helsingborg - Helsingör, genom Danmark och med färjan Gedser - Rostock. Sedan åker vi genom Tyskland till Oranienburg, norr om Berlin där vi bor på Hotel an der Havel. Middag på hotellet. Ca 80 mils resa denna dag.

Dag 2 onsdag 24 augusti

Efter frukost fortsätter vi vår resa söderut. Denna dag har vi ca 70 mil att resa till Memmingen i Bayern. Hotellet där vi övernattar i två nätter heter Drexels Park Hotel. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 3 torsdag 25 augusti

Denna dag gör vi en utflykt till vallfartskyrkan i Wies och till Ludvig II:s lilla barockslott Linderhof. Vi reser ca 20 mil under dagen. Middag på kvällen på hotellet i Mermmingen.

Dag 4 fredag 26 augusti

Den stora dagen. Efter frukost åker vi i riktning mot Oberammergau där passionsspelen äger rum, alltsedan 1600-talet. Här kommer vi att få se 100-tals skådespelare, hästar, kameler och åsnor och vi får lyssna till specialskriven musik. Passionsspelen skildrar händelser från Jesu intåg i Jerusalem till påsken, uppståndelsen och några scener från Gamla testamentet som pekar fram emot Nya testamentet. Passionsspelen börjar på eftermiddag och fortsätter på kvällen. I pausen äter vi middag. Vi bor en natt på hotell i närheten Oberammergau, vilket hotell vi blir placerade på vet vi inte än.

Dag 5 lördag 27 augusti

Resan fortsätter norrut och vi besöker barockklostret Andechs på vår väg mot Nürnberg, där vi övernattar och äter middag på Ringhotel Loew´s Merkur. Dagens resa är ca 26 mil.

Dag 6 söndag 28 augusti

Efter frukost fortsätter vi till Hansastaden Schwerin . En färd på ca 60 mil. Vi hoppas kunna närvara vid gudstjänst i någon kyrka längs vägen. I Schwerin checkar vi in på InterCity Hotel och äter middag på kvällen.

Dag 7 måndag 29 augusti

Efter frukost blir det hemresa, Vi kommer hem till östergötland framåt kvällen.