Skip to main content

Lübeck 3 dagar

Shoppingresa till staden som är ett medeltida världsarv.
Är det någon stad som har erfarenhet av handel och ”shopping” så är det  Lübeck. Sedan 1200-talet då det mäktiga handelsförbundet Hansan upprättades har Lübeck historiskt sett varit en viktig knutpunkt för handel. Lübeck ledde Hansan med stor framgång och under två århundraden behärskade dess flottor Östersjön. Upplev medeltiden på nära håll och fynda fantastiska varor på de vackra gatorna som för tankarna till ett äldre kapitel i människans historia.

Dagsprogram

  • Dag 1: Resa ner till Tyskland

    Resan startar tidigt på morgonen och färden går via Helsingborg-Helsingör, genom Danmark, ner till Rödby där båten till Puttgarden väntar på oss. Väl framme i Tyskland handlar vi i Heiligenhafen. Det mesta i dryckesväg finns här till låga priser. Vi reser sedan vidare till Lübeck och checkar in på vårt hotell. Vi äter en gemensam middag på hotellets restaurang.

  • Dag 2: Härlig strosning i Lübeck

    Efter en god natts sömn och frukost är det dags att ge sig ut och titta på Lübeck. Man kan besöka museer som t.ex. Buddenbrookhuset, Günter Grass-huset och St Annen Museum. Se Holstentor, porten till Gamla Stan, ett byggnadsverk med 3,5 meter tjocka skyddsmurar i sengotisk stil som härstammar från 1400-talet. mitt emot rådhuset ligget marsipanparadiset Niederegger. Här kan du få en kopp marsipancappuccino och en bit av den äkta marsipannöttårtan! Åk med lokalbussen eller promenera ca 2 km till Holstentor och Gamla Stan.

  • Dag 3: Hemresa

    Dagen för hemresan har kommit. Efter frukosten är det dags att åter sätta sig i bussen för att börja resan hemmåt!

Karta